شیشه سکوریت چیست؟
برای پاسخ به این سوال که شیشه سکوریت چیست؟ ابتدا باید یک تعریف کلی در رابطه با محصول مذکور بیان شود. لازم به ذکر است این نوع شیشه طی یک عملیات حرارتی بوجود میآید. در این عملیات حرارتی شیشه تا دمای بالای 700 درجه سانتیگراد حرارت دریافت میکند. میزان حرارت به حدی است که شیشه به حالت خمیری درمیآید. سپس شیشه گرم شده از طریق دمیدن هوای سرد به سرعت سرد شده و به جسم جامد شفاف تبدیل میشود. در حالت کلی در رابطه با سوال شیشه سکوریت چیست؟ میتوان گفت که سکوریت کردن عملیات حراراتی است که بر روی شیشههای ساختمانی، رنگی، لعاب خورده، رفلکتیو و... صورت میگیرد.
![]()
مزیت و برتری شیشه سکوریت چیست؟
در ذهن بسیاری از مصرف کنندگان این سوال تداعی میشود که برتری شیشه سکوریت چیست؟ در یک پاسخ علمی و ساده میتوان اذعان نمود که چون فرایند خنکسازی خمیر شیشه بسیار با سرعت اتفاق میافتد، لایههای بیرونی شیشه بسیار سریعتر از لایههای درونی آن خنک میشوند و در نتیجه شیشه تولید شده بسیار مستحکمتر و بادوامتر خواهد بود. در نتیجه شیشه تولید شده بسیار مستحکمتر و بادوامتر خواهد بود. برای پاسخ به سوال مهمترین مزیت شیشه سکوریت چیست؟ میتوان گفت، شیشه سکوریت بسیار مقاوم در برابر فشار و ضربه میباشد همین امر سبب شده است که هنگام شکسته شدن شیشه در اثر وارد شدن فشار و ضربه بیش از حد، به ذرات ریز با لبه گرد و صیقلی تبدیل شود. بنابراین این مورد یکی از مهمترین مزایای شیشه سکوریت است که سبب تامین امنیت خاطر مصرفکنندگان میشود.
![]()
در حالت کلی برای پاسخ به سوال مزایای شیشه سکوریت چیست؟ دسته بندیهای زیر را به اختصار میتوان ارائه نمود:
-عدم وجود موج در حد معقول.
-تحمل حرراتی در حدود 350 درجه سانتیگراد در مدت زمان 30 دقیقه.
تحمل فشار و نیرو به میزان 40 کیلوگرم در 10 سانتیمترمربع.
-عدم وجود تغییر رنگ محسوس در شیشه سکوریت.
![]()
تفاوت شیشه معمولی با شیشه سکوریت چیست؟
سوال دیگری که مصرف کنندگان شیشه مذکور در هنگام انتخاب این نوع شیشه با آن مواجه میشوند این است که تفاوت شیشه سکوریت چیست؟ یا به بیانی دیگر آیا شیشه سکوریت بسیار متفاوتتر از سایر شیشهها میباشد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال میتوان گفت که شیشه سکوریت نیز به لحاظ ضخامت، وزن، رنگ و میزان شفافیت به سایر شیشهها تشابه دارد اما به لحاظ مقاومت، قابلیت برش، امنیت و قیمت بسیار برتر و پرطرفدارتر میباشد. از سویی دیگر میتوان گفت که شیشه سکوریت پنج برابر شیشه معمولی مقاومت دارد. همانطور که در بالا بدان اشاره شد، شیشه مذکور هنگام شکستن به ذرات ریز با لبههای صیقلی و گرد تبدیل میشود. از سویی دیگر میتوان گفت که شیشه سکوریت قابلیت تحمل گرما و شوک را سه برابر بیشتر از سایر شیشهها دارد. در حالت کلی برای پاسخ به سوال تفاوت شیشه سکوریت چیست؟ چهار دسته بندی زیر را به اختصار میتوان ارائه نمود:
1-استحکام و امنیت بالای شیشه سکوریت نسبت به شیشه معمولی.
2-عدم وجود قابلیت برش مجدد در شیشه سکوریت.
3-قیمت بیشتر شیشه سکوریت نسبت به شیشه معمولی.
4-مقاومت بالای شیشه سکوریت در برابر حرارت و گرما.
شباهت شیشه معمولی با شیشه سکوریت چیست؟
در پاسخ به سوال شباهت شیشه معمولی با شیشه سکوریت چیست؟ سه دستهبندی زیر را میتوان ارائه نمود:
1-بسیاری از مصرفکنندگان به دلیل آگاهی از نحوه فرایند ساخت شیشه سکوریت، بر این گمانند که شیشه سکوریت بسیار سنگینتر از شیشه معمولی است؛ اما باید گفت که این دیدگاه اشتباه است و دو شیشه سکوریت و معمولی با ضخامت یکسان، دارای وزن یکسانی نیز هستند. لازم به ذکر است عملیات انجام شده بر روی شیشه سکوریت تنها سبب افزایش مقاومت محصول میشود.
2-رنگ و میزان شفافیت دو شیشه سکوریت و معمولی کاملا یکسان است.
3- شیشه سکوریت و شیشه معمولی دارای ضخامت یکسانی هستند، به عبارت دیگر ضخامت شیشه سکوریت پس از طی عملیات حرارتی تغییر نمیکند.
نحوه برش و فرمدهی شیشه سکوریت چیست؟
در پاسخ به سوال نحوه برش شیشه سکوریت چیست؟ لازم است به این نکته اشاره شود که بر روی شیشه سکوریت نمیتوان عملیاتی نظیر برش، فرمدهی، سوراخ کردن، لول زدن و ... را انجام داد. از سویی دیگر با توجه به عدم قابلیت برش مجدد شیشه مذکور، مصرفکنندگان باید در هنگام سفارش، متناسب با نیاز اندازه دقیق را اعلام نمایند، تا شیشه سکوریت مطابق با نیازشان بریده شود.
نگاهی بر موارد استفاده از شیشه سکوریت
در پاسخ به سوال موارد استفاده از شیشه سکوریت چیست؟ میتوان گفت که این شیشه با توجه به ویژگیهای منحصربفرد خود کاربرد گستردهای در صنایع بسیار مهم نظیر خودروسازی دارد. لازم به ذکر است دلیل استفاده از شیشه سکوریت در خودروسازی برای مقابله با خسارات ناشی از خرد و ریز شدن شیشه در هنگام تصادف میباشد. این شیشه قابلیت استفاده گسترده در صنایع ساختمان سازی را نیز دارد. در صنعت ساختمان سازی از کاربردهای شیشه سکوریت میتوان به استفاده در نردههای شیشهای، شیشه پله فرار، شیشه جان پناه، شیشه دور دوشی حمام، تراس و بالکن شیشهای، پارتیشن شیشهای ویترین مغازهها و بانکها و ... اشاره نمود. در حالت کلی میتوان گفت غالبا از این نوع شیشه در مکانهایی که استحکام و مقاومت در برابر حرارت و نیز ایمنی اهمیتی مضاعف دارد، استفاده میشود. از سویی دیگر با توجه به کاربردهای بسیار گسترده شیشه سکوریت، این شیشه در رنگ و ضخامتهای مختلف تولید و عرضه میشود. از ضخامتهای این شیشه که بسیار رایج میباشد میتوان به 10، 6 و 4 میلیمتر اشاره کرد.
![]()
در ادامه برخی از موارد استفاده از شیشه سکوریت با ضخامتهای مذکور آورده شده است:
موارد استفاده از شیشه سکوریت با ضخامت 10 میلیمتر: دربهای شیشهای لابی و ورودی ساختمان، شیشه راه پله و حمام، اتاقهای شیشهای، شیشه مغازه و ویترینها، شیشه جان پناه، شیشه دکوراتیو و... .
موارد استفاده از شیشه سکوریت با ضخامت 6 میلیمتر: از استفاده بسیار گسترده این شیشه سکوریت با ضخامت مذکور میتوان به استفاده در نماهای شیشهای ساختمان اشاره نمود. احتمالا دلیل این امر کمتر بودن هزینه تمام شدهی استفاده از این نوع شیشه نسبت به شیشه معمولی است.
موارد استفاده از شیشه سکوریت با ضخامت 4 میلیمتر: پنجرههای یو پی وی سی، صنعت خودروسازی، شیشههای پروژکتور و... .